Matinee

20 januari 2024

aanvang 14.15 uur

Grote Kerk, Beekstraat 1A in Epe

Jaarlijks organiseren de serviceclubs Rotary Club Epe en Inner Wheel Epe op de derde zaterdagavond van januari het Nieuwjaarsconcert in de Grote kerk in Epe. ’s Middags bieden wij een  matinee aan inwoners uit de gemeente Epe, die anders niet in staat zijn een klassiek concert bij te wonen. Het matinee vindt plaats op zaterdag 20 januari 2024 in de Grote Kerk in Epe. De kerk is speciaal voor deze gelegenheid feestelijk ingericht. De gasten worden vanaf 14.15 uur verwelkomd met een kopje koffie of thee en iets lekkers. Het concert begint om 15.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

U wordt hiervoor uitgenodigd om aan deel te nemen. U dient zelf voor vervoer te zorgen naar en vanaf de kerk. Indien er geen andere mogelijkheden zijn, kan het door ons verzorgd worden.

Goede doelen

De toegang is gratis. Wilt u desondanks een bijdrage voor de goede doelen (zie verderop op deze pagina) doneren dan kan dat op rekeningnummer: NL52RABO 0317535021 t.n.v. Rotary Club Epe o.v.v. Donatie Matinee 2024. Wilt u het matinee graag bezoeken, dan kan dat. Vul dan onderaan deze pagina het aanmeldformulier in.

Haydn Jeugd Strijkorkest

Het Haydn Jeugd Strijkorkest, opgericht in 1989, is een jeugdstrijkorkest in Noord-Nederland met de ambitie om een hoog muzikaal niveaute bereiken. Het orkest staat onder leiding van Jan-Ype Nota en is samengesteld uit violen, altviolen, celli en contrabassen. Het Haydn Jeugd Strijkorkest biedt jong talent training in samenspel tijdens repetities, studieweekenden, cd- opnamen en concerten en begeleidt de leden zo mogelijk tot het niveau van de muziekvakopleiding.

 

Matinee programma

 

Hieronder presenteren wij met trots het geweldige programma van het Haydn Jeugd Strijkorkest onder leiding van Jan-Ype Nota.

  Jan-Ype Nota

  William Herschel – Symfonie no. 8 in C mineur, deel I                 

  1. Allegro Assai

  Leoš Janáček – Suite voor Strijkers , deel II

  1. Adagio

  Anton Arensky – Variaties op een thema van Tchaikovsky

  Thema: Moderato

  1.  Un poco piu mosso
  2. Allegro non troppo

  III. Andantino tranquillo

  1. Vivace

  Joaquín Turina – Rapsodia Sinfonia, op. 66

     Soliste: Marta Kavatsyuk

  Leoš Janáček – Suite voor Strijkers , deel I, III, IV

  1. Moderato

  III. Andante con moto

  1. Presto

  Oh Danny Boy (arr. Gijs Philip van Schaik)

      Solisten: Lieve Geuens, Melanie Verveer

  William Herschel – Symfonie no. 8 in C mineur, deel III               

    III. Presto Assai

  Laura Pausini & Andrea Bocelli – Vivo Per Lei (arr. Gijs Philip van Schaik)

      Solisten: Lieve Geuens, Pieter Jaap Idema

  Anton Arensky – Variaties op een thema van Tchaikovsky

  1. Allegro con spirito

  Solisten

  Marta Kavatsyuk

  Lieve Geuens

  Melanie Verveer

  Pieter Jaap Idema

  Met dank aan:

  samhealth

  Vanuit haar betrokkenheid met de maatschappij wil samhealth elk jaar goede doelen ondersteunen. Wij vinden het mooi om dit te doen door ondersteuning van het prachtige initiatief van de serviceclubs Inner Wheel Club en Rotary Club Epe. Op deze manier kunnen we zowel jong muzikaal talent met onder andere het geweldige Haydn Jeugd Strijkorkest ondersteunen, als bijdragen aan het goede doel van deze serviceclubs uit Epe voor 2024.

  Fleur Inn

  Groen doet iedereen goed. Elke dag. Daar weten ze bij Fleur Inn groenstyling alles van. Zij hebben een groot groen hart. Sjacco,Thea, Gerie en Esther willen dat klanten elke dag verwonderd en verblijd worden. De medewerkers van Fleur Inn groenstyling combineren hun creativiteit en originaliteit altijd met een verrassende aanpak. Dat laten ze jaarlijks ook zien in de prachtig versierde kerk tijdens ons Nieuwjaarsconcert. 

   

  Nieuwjaarsconcert

  Inloop: vanaf 19.30 uur

  Aanvang: 20.00 uur

   

  Onze goede doelen

  Samen spelen bij de Kouwenaar

  Speeltuin- en wijkvereniging De Kouwenaar uit Vaassen wil graag een ‘inclusieve’ speeltuin realiseren. Dat wil zeggen dat ieder kind, ongeacht welke beperking het heeft, moet kunnen spelen met andere kinderen. Er worden aangepaste speeltoestellen in de speeltuin geplaatst zodat kinderen met en zonder beperking samen van de toestellen gebruik kunnen maken en samen kunnen spelen. De toestellen zijn bijvoorbeeld rolstoeltoegankelijk en zijn ook voorzien van aanpassingen voor visueel beperkte kinderen. Doelgroepen zijn onder andere de scholen in de gemeente Epe, maar ook instellingen waar gehandicapte kinderen verblijven in de ruime omgeving van Epe. 

  Stichting ‘Steengoed voor Afrika’

  Naar aanleiding van een toevallige ontmoeting in Oene is deze stichting van start gegaan om een school te bouwen in Guinee-Bissau. Inmiddels staan er meerdere scholen en worden ook andere projecten (sportveld enz.) gestart. Door de inzet van lokale mensen bij de bouw wil men continuïteit van de projecten borgen. Ook worden doelen realistisch en praktisch realiseerbaar gehouden. Daarnaast blijft de contactpersoon in Guinee-Bissau actief en is opvolging geregeld. Focus ligt nu op de bouw van een ziekenhuis. In dit ziekenhuis gaan artsen werken die afkomstig zijn van de eerst gebouwde school. 

  Subsponsors Matinee

  Naast onze hoofdsponsors hebben al tal van kleinere sponsors zich voor een bepaald bedrag garant gesteld. De sponsors krijgen bij een minimale inleg ook twee of meer vrijkaarten voor het concert. Wij danken dan ook die bedrijven, particulieren en instellingen voor hun bijdrage!

  De volgende sponsoren ondersteunen ons Nieuwjaarsconcert en Matinee:

  Aanmeldformulier Matinee

  "*" geeft vereiste velden aan

  Naam*
  Adres*
  Ik kom met een rolstoel.*
  Dit willen we graag weten i.v.m. de indeling van de zaal.
  Ik heb/wij hebben:*
  We verzoeken u zelf voor vervoer te zorgen naar en vanaf de kerk. Indien u dat niet kunt regelen, kan (regulier personenvervoer) door ons verzorgd worden.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.