vrouwenhart

Datum

4 april 2023

Aanvang

20.00 uur, zaal open 19.30 uur

Locatie

Kulturhus EGW,

Stationsstraat 25 in Epe

Kosten

12,50 euro

Inclusief koffie/thee bij ontvangst, de lezing van Harriette Verwey en een hapje en drankje na afloop. Van iedere verkochte kaart doneren we €2,50 aan Stichting Vrouwenhart.

Programma

vrouwenhart

19.30 – Ontvangst met koffie/thee

20.00 – Start lezing – Het hart is bij vrouwen doodsoorzaak nummer 1. Het gaat de goede kant op, maar we zijn er nog niet. Er is tot nu toe weinig onderzoek gedaan bij vrouwen met verdenking op hartklachten. Wist jij bijvoorbeeld dat klachten bij jongere vrouwen (dus voor de overgang) anders zijn? En weet jij wat jouw risico is? Met een goede leefstijl bewijs jij je hart een goede dienst.

20.45 – Ruimte om vragen te stellen

21.30 – Afsluitende borrel met drankje & hapje

Harriette Verwey

Harriette Verwey (Paramaribo, 1951) is 33 jaar lang een toonaangevende cardioloog geweest, haar hele carrière werkte ze in het Leids Universitair Medisch Centrum. Ze was jaren plv. hoofd van de afdeling Hartziekten en verantwoordelijk voor de toepassing van het steunhart bij patiënten die afgewezen zijn voor harttransplantatie.

Harriette was één van de eerste voorvechters van een andere aanpak van het vrouwenhart en gender medicine in Nederland.

Verwey was voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Etnische Zakenvrouwen Nederland en werd in 2018 als eerste zwarte gouverneur van de Rotary Zuid-Holland gekozen. Harriette is lid van Rotary Club Leiden AM.

 

Ja, ik kom graag!

En bestel hier mijn ticket.